box01

ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΤΟ ΓΙΑΤΡΟ ΣΑΣ
Σύντομο βιογραφικό του μαιευτήρα γυναικολόγου Δρ Παναγιώτη Χριστόπουλου | Επ. Καθηγητής Ιατρικής Σχολής Αθηνών

box02

ΔΕΙΤΕ ΣΤΑ VIDEO
Ενημερωτικά βίντεο σχετικά με την έκτρωση και άλλα θέματα υγείας της γυναίκας

box03

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΤΟ BLOG ΜΑΣ
Ενημερωθείτε για νέα σχετικά με την έκτρωση και άλλα γυναικολογικά προβλήματα

box04

ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟ ΓΙΑΤΡΟ
Στείλτε τις απορίες και τις ερωτήσεις σας απευθείας στο γυναικολόγο Δρ. Παν. Χριστόπουλο

Share to Facebook Share to Twitter Share to Google Plus

Ο μαιευτήρας γυναικολόγος Παναγιώτης Χριστόπουλος μιλάει στην εκπομπή "Μίλα" της Τατιάνας Στεφανίδου για την αντισύλληψη και τις εκτρώσεις.

 

Κείμενο του βίντεο

 

Τατιάνα Στεφαν.: Όπως είδατε αγαπητοί θα μιλήσουμε σε λίγο για τις αμβλώσεις, να εξηγήσουμε και στα πιο νέα παιδιά πως μπορούν να έχουν σωστή αντισύλληψη γιατί δεν είναι μόνο το χάπι, είναι και άλλοι τρόποι. Να δούμε το βίντεο και σε λίγο περισσότερα.

Δημοσιογράφος: Μια έκτρωση κάθε 11 δευτερόλεπτα, πραγματοποιείται στην Ευρώπη, οδηγώντας στο θάνατο 2.725.820 έμβρυα ετησίως ενώ στην χώρα μας ο αριθμός αυτός αγγίζει περίπου τις 300.000. Το ποσοστό των γεννήσεων μέσα στο 2012 παρουσίασε σοβαρή μείωση ενώ αντίθετα αυξήθηκε ο αριθμός των αμβλώσεων κατατάσσοντας την χώρα μας στην 1η θέση πανευρωπαϊκά στις εκτρώσεις. Οι γυναίκες στην χώρα μας φαίνεται ότι αντί των μεθόδων αντισύλληψης προτιμούν της αμβλώσεις

 

 

Γυναικολόγος: Το ποσοστό των γυναικών που χρησιμοποιεί το αντισυλληπτικό χάπι ως σταθερή μέθοδο αντισύλληψης φαίνεται να κυμαίνεται κάπου μεταξύ 3-5% μόνο. Και λέω και τονίζω την λέξη “μόνο” γιατί σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες είναι σαφώς η συντριπτική πλειοψηφία των γυναικών με ποσοστά που φτάνουν το 50%, 60% ή 70% του πληθυσμού, που χρησιμοποιεί το χάπι ως αντισυλληπτική μέθοδο.

 

Δημοσιογράφος: Στην Ελλάδα, η κύρια μέθοδος αντισύλληψης είναι το προφυλακτικό, ενώ μόλις το 4% των γυναικών χρησιμοποιούν το αντισυλληπτικό χάπι, καθώς φοβούνται τις παρενέργειες.

 

Γυναικολόγος: Όλες οι μεγάλες ιατρικές εταιρίες, διεθνείς εταιρίες σε παγκόσμιο επίπεδο συστήνουν το σπιράλ ως την καλύτερη μέθοδο για αντισύλληψη στις κοπέλες της νεαρής ηλικίας, τις έφηβες, Υπάρχουν και άλλα, υπάρχουν τα ενέσιμα, υπάρχουν οι μέθοδοι φραγμού, υπάρχουν πάρα πολλά σκευάσματα, πάρα πολλοί τρόποι που μπορεί να εξασφαλίσουν μια σωστή αντισύλληψη στην κάθε κοπέλα ξεχωριστά.

 

Δημοσιογράφος: Καθημερινά νιόπαντρα ζευγάρια επισκέπτονται τα ιατρεία των γυναικολόγων και ζητούν να προχωρήσουν σε έκτρωση λόγω των οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν αδυνατούν να φέρουν στον κόσμο ένα παιδί.

 

Γυναικολόγος: Έρχονται ζευγάρια τα οποία δυστυχώς, και αυτό είναι το τραγικό, είναι νιόπαντρα ζευγάρια, τα οποία έχουν μια, όχι ανεπιθύμητη, αλλά απρογραμμάτιστη εγκυμοσύνη και έρχονται προκειμένου να την διακόψουν γιατί δεν έχουν τα μέσα για να μεγαλώσουν το παιδί.

 

Δημοσιογράφος: Η έλλειψη ενημέρωσης οδηγεί στην απουσία της σωστής αντισύλληψης, με αποτέλεσμα πολλές γυναίκες να έχουν ανεπιθύμητες εγκυμοσύνες και να καταλήγουν στις αμβλώσεις. Το πρόβλημα όμως φτάνει και στις κυήσεις έφηβων κοριτσιών.

 

Γυναικολόγος: Υπολογίζουμε πως περίπου το 7% των εφήβων, πριν την ενηλικίωση δηλαδή, θα έχει τουλάχιστον μια ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη.

 

Δημοσιογράφος: Οι γιατροί εκφράζουν την ανησυχία πως αν συνεχιστεί αυτός ο ρυθμός με τον οποίο πραγματοποιούνται οι εκτρώσεις στην χώρα μας τότε ο ετήσιος απολογισμός θα είναι δραματικός.

 


 

Yπολογίστε τον κύκλο σας και τις γόνιμες μέρες...εδώ!

ipologismos

 

Ρωτήστε το γυναικολόγο – Προγραμματίστε το ραντεβού σας

* Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικά ”
 
210 69 19 219
info@healthylady.gr

ΙΑΤΡΕΙΟ ΑΘΗΝΑΣ:
Λεωφ. Κηφισίας 250-254, Τ.Κ 15231 Χαλάνδρι (Αθήνα)
τηλ. : 210 - 69 19 219
email: info@healthylady.gr

ΙΑΤΡΕΙΟ ΓΛΥΦΑΔΑΣ - ΝΟΤΙΩΝ ΠΡΟΑΣΤΕΙΩΝ
Κύπρου 61 (πλατεία Εσπερίδων) 16674
τηλ. : 210 96 80 885

ΙΑΤΡΕΙΟ ΤΡΙΠΟΛΗΣ - ΑΡΚΑΔΙΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
Ισαάκ & Σολωμού 18 (πλατεία Πετρινού) 22100
τηλ. : 2710 222225