box01

ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΤΟ ΓΙΑΤΡΟ ΣΑΣ
Σύντομο βιογραφικό του μαιευτήρα γυναικολόγου Δρ Παναγιώτη Χριστόπουλου | Επ. Καθηγητής Ιατρικής Σχολής Αθηνών

box02

ΔΕΙΤΕ ΣΤΑ VIDEO
Ενημερωτικά βίντεο σχετικά με την έκτρωση και άλλα θέματα υγείας της γυναίκας

box03

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΤΟ BLOG ΜΑΣ
Ενημερωθείτε για νέα σχετικά με την έκτρωση και άλλα γυναικολογικά προβλήματα

box04

ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟ ΓΙΑΤΡΟ
Στείλτε τις απορίες και τις ερωτήσεις σας απευθείας στο γυναικολόγο Δρ. Παν. Χριστόπουλο

Share to Facebook Share to Twitter Share to Google Plus

Ο αριθμός των εκτρώσεων προκαλεί πραγματικά έκπληξη, καθώς φαίνεται ότι πάρα πολλές Έλληνιδες (πολύ συχνά και έφηβες) έχουν καταφύγει τουλάχιστον μία φορά σε διακοπή εγκυμοσύνης.

Βασική αιτία αποτελεί η παραπληροφόρηση, η έλλειψη σωστής σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης και ο λανθασμένος τρόπος αντισύλληψης. Τι πρέπει να κάνει όμως η γυναίκα όταν διαπιστώσει ότι είναι έγκυος χωρίς να το επιθυμεί και χωρίς να μπορεί να συνεχίσει την κύηση;

Πρώτες οδηγίες σε ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη

εκτρωση, ανεπιθυμητη εγκυμοσυνη, αντιμετωπισηΑρχικά θα πρέπει να είστε σίγουρη ότι αυτό που επιθυμείτε είναι να κάνετε έκτρωση για να διακόψετε την εγκυμοσύνη. Θα πρέπει να επισκεφθείτε άμεσα τον γυναικολόγο σας, όσο πιο γρήγορα τόσο καλύτερα. Πρέπει να γνωρίζετε ότι αν η επέμβαση γίνει σχετικά νωρίς θα είναι λιγότερες οι επιπτώσεις για την μήτρα σας.

Όμως χρειάζεται προσοχή, ηρεμία και αποφυγή βεβιασμένων κινήσεων και αποφάσεων. Μια έκτρωση που γίνεται υπερβολικά νωρίς μπορεί να αποτύχει!!! Άρα ο γιατρός σας θα πρέπει να σας συμβουλεύσει κατάλληλα.

Τι ορίζει ο νόμος για τις εκτρώσεις

Στην Ελλάδα οι εκτρώσεις  είναι νόμιμες με τον νόμο 1609/86 εφόσον δεν έχει περάσει η 12η εβδομάδα κύησης. Οι περισσότερες γυναίκες προτιμούν να κάνουν έκτρωση σε ιδιωτικό νοσοκομείο, καθώς δεν θέλουν να μαθευτεί η ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη και να γίνει γνωστή μια τέτοια κατάσταση που θα καταγραφεί για πάντα στο ασφαλιστικό της ταμείο.

 

Διαδικασία έκτρωσης

Υπάρχουν 2 μέθοδοι για την έκτρωση:

  • Η πλέον συνηθισμένη είναι η επεμβατική. Γίνεται με την αναρροφητική μέθοδο κι απόξεση, η οποία σπάνια εμφανίζει επιπλοκές (μέχρι την 12η βδομάδα).

  • Εξαιρετικά σπάνια είναι η μέθοδος της προκλήσεως τοκετού, κυρίως σε περιπτώσεις γενετικών προβλημάτων εμβρύων που βρίσκονται στο 2ο τρίμηνο κύησης (μέχρι την 24η βδομάδα).

Έκτρωση με Χάπι

Πρόσφατα εγκρίθηκε από τον ΕΟΦ το χάπι της άμβλωσης, που μπορεί να χορηγηθεί όταν η κύηση είναι εξαιρετικά πρόσφατη και προκαλεί αποβολή. Η διανομή του γίνεται από νοσοκομεία και δεν έχει σχέση με το χάπι της επόμενης μέρας.

Το χάπι μπορεί να προκαλέσει σοβαρή αιμορραγία και μάλιστα για πολλές ημέρες, οπότε τότε η θεραπευτική απόξεση είναι και πάλι απαραίτητη. Για το λόγο αυτόν οι περισσότερες γυναίκες δεν επιλέγουν από φόβο τη μέθοδο αυτή.

 

Μετά την έκτρωση

Φροντίστε να είστε με άτομα τα οποία σας είναι οικεία και θα μπορούν να σας στηρίξουν τις πρώτες ώρες. Όταν με το καλό παρέλθει η ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη καλό είναι να ενημερωθείτε από τον γυναικολόγο σας για όλες τις μεθόδους προστασίας και αντισύλληψης για να μην βρεθείτε πάλι στο μέλλον σε αυτή την δυσάρεστη κατάσταση.

 

 


 

Yπολογίστε τον κύκλο σας και τις γόνιμες μέρες...εδώ!

ipologismos

 

Ρωτήστε το γυναικολόγο – Προγραμματίστε το ραντεβού σας

* Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικά ”
 
210 69 19 219
info@healthylady.gr

ΙΑΤΡΕΙΟ ΑΘΗΝΑΣ:
Λεωφ. Κηφισίας 250-254, Τ.Κ 15231 Χαλάνδρι (Αθήνα)
τηλ. : 210 - 69 19 219
email: info@healthylady.gr

ΙΑΤΡΕΙΟ ΓΛΥΦΑΔΑΣ - ΝΟΤΙΩΝ ΠΡΟΑΣΤΕΙΩΝ
Κύπρου 61 (πλατεία Εσπερίδων) 16674
τηλ. : 210 96 80 885

ΙΑΤΡΕΙΟ ΤΡΙΠΟΛΗΣ - ΑΡΚΑΔΙΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
Ισαάκ & Σολωμού 18 (πλατεία Πετρινού) 22100
τηλ. : 2710 222225